Naše klijente je lako prepoznati!

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH objavila OBAVIJEST o prodaji dionica u državnom vlasništvu emitenta „Sarajevo-Osiguranje“ d.d. Sarajevo putem berze
26 Maja 2016, Novosti

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine je prodavac dionica u državnom vlasništvu emitenta  „Sarajevo-Osiguranje“ d.d. Sarajevo.

Aukcijska prodaja državnog kapitala obavlja se po berzanskim pravilima na Sarajevskoj berzi – burzi vrijednosnih papira d.d. Sarajevo – SASE.

Odabrani profesionalni posrednik za prodaju državnog kapitala u preduzeću „Sarajevo-Osiguranje“ d.d. Sarajevo je brokerska kuća „AW Broker“ d.o.o. Sarajevo.

Predmet prodaje je paket dionica u državnom vlasništvu količine 2.108.469 dionica emitenta „Sarajevo-Osiguranje“ d.d. Sarajevo.

Prodaja će biti obavljena na vanrednoj aukciji Metodom 1 – jednokratne prodaje pri kojoj su dozvoljeni samo kupovni nalozi koji glase na količinu identičnu onoj iz prodajnog naloga.

Početna prodajna cijena jedne dionice iznosi 12,99 KM.

Aukcijska prodaja paketa dionica održat će se u četvrtak, 23.06.2016. godine.

Više informacija može se dobiti na web stranici Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine: www.apf.gov.ba  

Novosti

Arhiva