Naše klijente je lako prepoznati!

Midhat Terzić za agenciju ONASA: Priznanje 'Najmenadžer za oblast osiguravajućih društava' podstrek za dalji rad u teškim vremenima
10 Jula 2014, Nekategorisano

Direktor Sarajevo-osiguranja Midhat Terzić istakao je značaj priznanja “Najmenadžer za oblast osiguravajućih društava”, kako za njega lično, tako i za osiguravajuće društvo na čijem je čelu, ali je naglasio da je to istovremeno priznanje svim zaposlenicima, klijentima i poslovnim partnerima s kojima sarađuju i koji im godinama ukazuju povjerenje.
        “Priznanje je i podstrek za daljnji rad u ovim teškim vremenima, jer nije lako ostvariti dobre rezultate, pogotovo na tržištu osiguranja koje je danas teško i nelojalno”, izjavio je Terzić za Agenciju ONASA povodom priznanja koje mu je 3. jula u Sarajevu dodijelila Direkcija za izbor i promociju menadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, što mu je četvrti put da se našao među laureatima.
        Prema njegovim riječima, iza Sarajevo-osiguranja je dosta rada i truda, što je rezultiralo svake godine boljim poslovnim rezultatima, a priznanje je potvrda da neko to primijeti i cijeni.
        “Radimo stručno i odano, a smatram da bi tako svi trebali raditi, što je normalan stav i odnos prema poslu”, rekao je Terzić.
        U svojstvu ne samo direktora Sarajevo-osiguranja, već i kao potpredsjednik Upravnog odbora (UO) Udruženja poslodavaca Federacije BiH (FBiH), Terzić je istakao da privrednici u BiH danas rade u otežanim uslovima, ali svoj posao rade maksimalno odgovorno i dobro.
        Kako je kazao, uslove poslovanja dodatno su otežale poplave koje su pogodile BiH i prouzrokovale kako direktne, tako i indirektne štete privredi.
        Sarajevo-osiguranje je, također, bilo direktno ugroženo poplavama, jer se određeni broj poslovnica nalazi na područjima koja su najviše pogođena elementarnom nepogodom.
        “Nekoliko naših poslovnica bilo je potopljeno i mi smo neke od njih obnovili i vratili u proces rada vlastitim sredstvima, angažmanom i radnom snagom. Također, bile su nam potopljene neke stanice za tehnički pregled vozila, tako da nam je bio zaustavljen proces rada, ali i to smo osposobili”, naveo je Terzić.
        Generalno, kada je u pitanju imovina stanovništva i privrednih subjekata na poplavljenim područjima, Terzić je kazao kako žali što ona većim dijelom nije bila osigurana, ali je dodao da je to razumljivo s obzirom na tešku ekonomsku situaciju.
        “Već smo isplatili polise osiguranja onima koji su bili osigurani od poplava. Radi se o više od tri miliona KM direktnih šteta, ali one se još procjenjuju i prijavljuju, što je malo u odnosu na ukupan iznos šteta”, dodao je Terzić u izjavi za agenciju ONASA.

Novosti

Arhiva