Naše klijente je lako prepoznati!

Sarajevo-osiguranje sponzor projekta „Izbor 100 najvećih kompanija u BiH“
7 Juna 2013, Novosti

Sarajevo-osiguranje će i ove godine sponzorski  podržati projekat “Izbor 100 najvećih kompanija u BiH” koji se realizuje u okviru Poslovnih novina kao izbor najuspješnijih bh. kompanija. Ovaj projekat se sastoji od rang liste velikih, srednjih i malih kompanija u BiH koja se objavljuje u specijalnom izdanju Poslovnih novina (dvobroj juli/avgust) i svečane ceremonije dodjele priznanja koja će se održati  4. jula 2013 godine.

“100 najvećih u BiH” je jedini projekat ove vrste na nivou BiH, ima kredibilitet i prihvaćen je od privrednika sa prostora cijele BiH. Od 2010. godine uvedene su rang liste malih i srednjih preduzeća, na osnovu kategorizacije u zakonu o računovodstvu i reviziji. Rang lista će biti kreirana u partnerstvu sa Agencijom TEC, korištenjem usluge pretrage, odnosno segmentacije baze Bon.ba, realizirane u saradnji sa agencijama AFIP (Agencija za finansijske, informatičke i posredničke usluge d.d. Sarajevo)  i APIF (Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge a.d. Banja Luka). Metodologija izbora je jednostavna: podaci će biti obrađeni za sva pravna lica iz FBiH i RS koja su predala svoje završne račune za 2012. godinu, kompanije će se, kao i do sada, rangirati prema veličini (velike, srednje i male)u četiri kategorije: ukupni prihod, netto dobit, izvoz i investicije.

Na 25. jubilarnom izboru  100 najvećih kompanija u BiH koji je održan 4. jula prošle godine Sarajevo-osiguranje je nagradilo najuspješnije bh. privrednike sa tri police putničkog-zdravstvenog osiguranja te sa prvim godišnjim ratama polica životnog osiguranja, a nagrade je uručio Sejfo Ušanović, direktor podružnice životnih osiguranja.


Arhiva