Naše klijente je lako prepoznati!

Sarajevo-osiguranju i Midhatu Terziću „Kristalna prizma“ za najbolje osiguranje u BiH i najboljeg menadžera bh. osiguravajućih društava
26 Juna 2013, Nekategorisano

Sarajevo-osiguranje proglašeno je najboljim društvom za osiguranje u BiH u izboru stručnog žirija bh. finansijskog magazina «Prizma» i konsultanske kuće «Revicon», a direktor Sarajevo-osiguranja Midhat Terzić proglašen je najboljim menadžerom bh. osiguravajućih društava u 2012. godini. Sarajevo-osiguranje deveti put zaredom prima priznanje «Kristalna prizma» kao najbolje rangirano među 23 bh. osiguravajuća društva iz oba entiteta, a na osnovu kriterija poput visine kapitala, aktive, obračunate premije, tehničkih rezervi i neto dobiti društva. Priznanje je primio direktor Sarajevo-osiguranja Terzić na svečanosti održanoj 26. juna u sarajevskom hotelu Holiday Inn. Terziću je ovo treći put kako je lično nagrađen Kristalnom prizmom kao najbolji menadžer među direktorima osiguravajućih društava.

Sarajevo-osiguranje zadržalo je lidersku poziciju na osiguravajućem tržištu i u ovoj godini sa ostvarenih 27,3 miliona KM premijskog prihoda u prvih pet mjeseci 2013. godine te tržišnim udjelom od 17,3 posto tržišta Federacije BiH i 13 posto tržišta BiH. Tokom 2012 godine Sarajevo osiguranje je isplatilo rekordnih skoro 30 miliona KM svojim osiguranicima i klijentima po osnovu šteta različitih vrsta osiguranja, uz ostvarenu dobit od 1,5 miliona KM.

Svi ovi rezultati potvrdili su imidž Sarajevo-osiguranja kao regionalno uspješnog domaćeg preduzeća koje je jedino bh. osiguravajuće društvo među 50 najvećih osiguranja iz regiona jugoistočne Evrope u rangiranju koje tradicionalno provodi agencija SeeNews.

Arhiva