Naše klijente je lako prepoznati!

Priznanja

Prizma

“Kristalna prizma” za najbolje osiguravajuće društvo u BiH u 2004., 2005., 2006., 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013. i 2014  godini u izboru poslovnog magazina “Prizma” i konsultanske kuće Revicon.”

kristalna-prizma-za-web«Kristalna prizma» Midhatu Terziću, bivšem generalnom direktoru Sarajevo-osiguranja, za najboljeg menadžera u osiguranju za 2003.,  2010. i 2012. godinu u izboru stručnog žirija i direktora najjačih osiguravajućih kuća u BiH, a pod pokroviteljstvom konsultantske kuće «Revicon» i poslovnog magazina «Prizma».

Midhat Terzić, direktor u periodu od 2003. do 2016. godine, dobitnik je nagrade za životno djelo koja mu je dodijeljena od strane Agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope, Evropskog udruženja menadžera i časopisa EUROMANAGER. Nagradu za životno djelo, prema riječima organizatora, zaslužio jer je „Sarajevo-osiguranje upravo zahvaljujući njegovom višegodišnjem izuzetno uspješnom vođenju, i pored žestoke konkurencije, o(p)stalo ubjedljivo najveća i najuspješnija kompanija u oblasti osiguranja u Bosni i Hercegovini. On je proglašen i za “Najmenadžera u osiguranju jugoistočne i srednje Evrope” u izboru stručnog žirija Agencije za izbor najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope za 2011., 2013. i 2014. godinu, a dodijeljeno mu je i priznanje “Najmenadžer decenije”. Sarajevo-osiguranje je 2014. proglašeno najosiguravajućom kompanijom u Izboru najmenadžera i najkompanija koji organizuju Evropsko udrużenje menadžera i Direkcija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope

FA Finansijski magazin «Finance Central Europe» proglasio je Sarajevo-osiguranje najuspješnijom osiguravajućom kućom u BiH i svrstao je među najbolje u regionu jugoistočne Evrope u 2004, 2005, 2006., 2007. i 2008. godini. Ovaj nezavisni britanski magazin koji vrši rangiranje najuspješnijih osiguravajućih kompanija u regionu jugoistočne Evrope dodijelio je vrijedna priznanja Sarajevo-osiguranju proglašavajući ga najboljim po ukupnoj premiji, najboljim po ukupnoj aktivi i najboljim osiguravajućim društvom po kapitalu u Bosni i Hercegovini.

Sarajevo-osiguranje je i jedino bh. osiguravajuće društvo među 50 najvećih osiguranja iz regiona jugoistočne Evrope u rangiranju koje već niz godina tradicionalno provodi agencija SeeNews, nezavisni svjetski prezenter poslovnih vijesti i iformacija. Ova agencija kontinuirano, na godišnjem nivou, vrši rangiranja TOP 100 najvećih kompanija, banaka i osiguravajućih kuća regiona SEE (Southeast Europe) gdje su zastupljene najveće firme iz BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije.

Pored stručnih priznanja, Sarajevo-osiguranje dobitnik je i priznanja na osnovu istraživanja zadovoljstva potrošača – korisnika usluga osiguranja.

Sarajevo-osigurane je dobitnik priznanja QUDAL-Quality meDAL BiH  prema rezultatima istraživanja za 2014/15 godinu kao osiguravajuće društvo koje nudi najviši nivo kvaliteta kada je riječ o uslugama osiguranja za tvrtke i poslovne korisnike.

Qudal-Sarajevo-osiguranjeU 2013 godini Sarajevo-osiguranju je dodijeljeno priznanje Best Buy Award u Bosni i Hercegovini  koje dodjeljuje International Certification Association (Icertias), nezavisna organizacija sa sjedištem u Cirihu. Nagrada Best Buy Award dodjeljuje se na osnovu istraživanja koja „mjere isključivo iskustvo, mišljenje i percepciju potrošača o ponuđačima koji nude najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu“.

Tržišna marka Sarajevo-osiguranje je izabrana među vodeće tržišne marke u BiH i dodijeljen joj je status Superbrands BiH za 2013/2014 godinu u procesu glasanja koji je organiziran i nadgledan od strane organizacije Superbrands, globalnog i neovisnog branding autoriteta koji provodi promociju i imenovanje najjačih tržišnih marki u 88 zemalja svijeta glasovima više od 20.000 potrošača kao i glasovima stručnog vijeća koje čine priznati poslovni i marketinški stručnjaci iz bh. medija, agencija, domaćih i stranih korporacija, akademskih institucija i stručnih organizacija. Sarajevo-osiguranje je tri puta dobilo status Superbranda BiH, za 2013/2014, za 2011/2012 i 2008 godinu.

Arhiva